Repte del Talent de Girona

Taller de tres dies – 6, 7 i 10 de maig – Girona

Girona, Hub de talent internacional

Cada regió del món s’enfronta a reptes sense precedents per atraure, retenir i fer créixer el talent. En aquest escenari, Girona podrà consolidar la seva posició com a actor rellevant en la recerca global del talent? Per aconseguir-ho, hem de prendre mesures i hem de fer-ho immediatament.

Si ets un innovador, un emprenedor, un doer o un pensador creatiu, uneix-te al nostre repte per idear i desenvolupar un pla d’acció per reforçar Girona com un Hub de talent internacional. Com garantim la competitivitat i la qualitat de vida de la nostra comunitat? Com fem servir els nostres recursos limitats de manera més intel·ligent i aconseguint un impacte més gran? Com ens assegurem que les nostres poblacions més vulnerables tinguin les habilitats necessàries per prosperar?

Aquest repte és responsabilitat nostra. És per això que esteu convidats a viure un taller de tres dies d’ideació i enginy, juntament amb un grup seleccionat d’innovadors, emprenedors i pensadors creatius.

Durant aquest taller, uniràs forces amb un grup seleccionat de persones amb idees afins i treballareu en equip per aprendre i construir idees que puguin donar forma al posicionament de Girona com a Hub de Talent Internacional. Tindreu l’oportunitat d’inspirar-vos treballant amb líders empresarials, visionaris tecnològics i mentors que formaran part d’aquesta aventura i us guiaran i ensenyaran en cada pas d’aquest camí emprenedor.

Aquesta activitat tindrà lloc els propers dies 6 de maig (de 09.30 a 18.00 hores), 7 de maig (de 09.30 a 15.00 hores) i 10 de maig (per a la presentació final d’idees) a Girona.

Girona International Talent Hub

Si vols participar, envia’ns un correu electrònic a fpdgi@fpdgi.org amb l’assumpte «Repte del Talent de Girona» o truca’ns al 972 410 410.

A la nostra Fundació, creiem que el talent defineix el què és una ciutat i cap a on es dirigeix. Uneix-te al nostre repte i converteix-te en un agent actiu en el disseny del futur de la nostra comunitat.

HORARI DEL WORKSHOP

Des de la fase inicial a “tenim un pla”

Divendres 6 de maig

De 9:30 a 18 hores – Girona

  1. Presenta els teus pensaments, reuneix el teu equip i prepara’t per construir les teves idees. Hem preparat un “hacking toolkit” molt pràctic. Tot el que necessitem és la teva energia positiva i el teu entusiasme!
  2. Durant els tallers, aprendràs i aplicaràs metodologies i habilitats molt útils. Els equips, validareu les vostres idees i prototips amb el nostre panell de facilitació d’empresaris experimentats, inversors i líders del sector de Girona.

 

Dissabte 7 de maig

De 9.30 a 15 hores – Girona

  1. Continuarem treballant en equip per transformar la vostra idea en un producte que funcioni. Amb l’assessorament dels nostres facilitadors, estareu en bones mans durant tot el procés.
  2. Assajareu el vostre discurs i rebreu comentaris constructius dels facilitadors. Per últim, enviareu el vostre “pitch” final a l’organització i… creuem els dits!

 

Dimarts 10 de maig

Demo Day Final – Girona

  1. Els millors equips seran preseleccionats per presentar les seves idees per convertir Girona en un Hub de talent internacional. Un jurat d’experts decidirà l’equip guanyador. Més endavant, serà el moment de valorar les possibilitats de donar vida al projecte dels guanyadors del repte, ara toca celebrar-ho!

Si vols participar, envia’ns un correu electrònic a fpdgi@fpdgi.org amb l’assumpte «Repte del Talent de Girona» o truca’ns al 972 410 410.

Tema del repte

Girona com a Hub de Talent Internacional

Per aconseguir la denominació de “Talent Hub”, Girona ha d’elaborar un pla d’acció complet – on s’impliquin empreses i formadors- que aconsegueixi que la formació que reben els estudiants garanteixi el seu futur.

Centrant-se intensament en els estudiants d’edat tradicional, aquest pla d’acció ha d’aconseguir tancar les bretxes entre les poblacions d’estudiants, assegurant-se que tinguin un bon suport i es puguin connectar fàcilment al sistema postsecundària accedint al mercat de treball un cop acaben els seus estudis.

El pla resultant del nostre taller ha de convertir Girona en un cas de referència en cinc àmbits clau:

  • El pilar de l’Equitat: tancant explícitament les bretxes cròniques d’assoliment entre poblacions.
  • El pilar d’Alineació: és el grau en què Girona és capaç d’aprofitar agents i esforços complementaris (universitats, entitats de formació professional, acadèmies tècniques i programes de formació online, entre d’altres) per implementar plans ambiciosos de superació de credencials.
  • El pilar de l’Ocupació: l’accés al treball per si sol és insuficient; Girona ha de garantir l’èxit de l’etapa postsecundària. Es basa en l’obtenció de la credencial d’un adult plenament qualificat.

Líders de la comunitat

Si vols participar, envia’ns un correu electrònic a fpdgi@fpdgi.org amb l’assumpte «Repte del Talent de Girona» o truca’ns al 972 410 410.